Voorbereid en vol vertouwen bevallen

Voor wie? 

Voor iedereen! Maar vooral voor de zwangeren die denken: "Ik kijk wel even hoe het loopt." of "De verloskundige gaat mij toch gewoon helpen?"

Deze cursus is geen "pufclubje" Maar bereid jou op een nuchtere manier voor op de bevalling.

Natuurlijk is het verstandig om je niet blind te staren op maar één scenario en zal de verloskundige jullie ondersteunen tijdens de bevalling maar zij zal niet meteen bij jullie zijn vanaf de eerste wee en je bent ook niet direct welkom in het ziekenhuis. Hoe overbrug je die periode wanneer je geen idee hebt wat je te wachten staat?

 

Een fijne bevalling is niet afhankelijk van geluk. Je hebt zelf enorm veel invloed op het verloop maar dan moet je wel wéten wat je wachten staat!

Wat brengt deze cursus jou?

Er zijn nog steeds te veel vrouwen die een negatieve of soms zelfs een traumatische ervaring hebben met bevallen. Je bevalling drukt een stempel op de rest van je leven en jouw rol als moeder. Daarom is het zo belangrijk dat jij met een enorm trots gevoel en heel veel liefde terug kan kijken op het meest magische moment uit je leven.

 

Kennis

Duik in de wonderlijke wereld van zwangerschap en bevalling met deze cursus. Hier krijg je alle knowhow en info die je nodig hebt. Wij schetsen een helder beeld van het bevallingsproces en ontrafelen de fysiologische bijzonderheden.

 

Regie

Als je weet wat je kan verwachten van je zorgverleners en geboorteteam, ben je de baas over jouw bevallingsreis en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

 

Tools

Handige tips om kalm en vol vertrouwen de bevalling aan te gaan. Door middel van mindfulness, ademhalingsoefeningen en de voordelen van verschillende baringshoudingen. Aanwijzingen hoe je het gesprek je zorgverleners aan kan gaan en wat je nu eigenlijk in zo'n geboorteplan zet.

 

Een divers aanbod aan voorbereidingen voor jouw bevalling

Of je nu voor het eerst moeder wordt of al ervaring hebt met bevallen, het is altijd goed om je goed voor te bereiden op de bevalling.

Meijn Geboortecoach heeft daarom een divers aanbod aan voorbereidingen samengesteld, zodat er voor iedereen iets passends bij zit. Zo bieden wij informatieavonden aan waarbij je meer te weten komt over de bevalling en alles wat daarbij komt kijken.  Ook bieden wij massages en ontspanningstechnieken aan om je lichaam en geest te helpen ontspannen tijdens de bevalling. Wat jouw wensen ook zijn, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Klik op de onderstaande knoppen voor meer informatie over onze verschillende opties en kies de optie die het beste bij jou past.


Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursus. Dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekering. Neem contact op met je zorg verzekeraar of jij hier aanspraak op maakt.

Is het samen met partner?

Bij de complete cursus is het handig als je partner mee komt bij de 2 lessen van de Geboortecoach. Hierin wordt veel informatie gedeeld over hoe jouw partner je goed kan ondersteunen. En geen stress! We gaan niet in een kringetje zitten puffen ;)!

De individuele cursus zijn 4 bijeenkomsten samen met partner.