Zwangerschapscursus: Voorbereid en vol vertouwen bevallen

Voor wie? 

Voor de zwangeren koppels die denken: "Ik kijk wel even hoe het loopt." of "De verloskundige gaat mij toch gewoon helpen?"

Deze zwangerschapscursus is geen "pufclubje". Het geeft jou de noodzakelijke handvatten en voorbereiding die je nodig hebt voor een bevalling.

Natuurlijk is het verstandig om je niet blind te staren op maar één scenario en zal de verloskundige jullie ondersteunen tijdens de bevalling maar zij zal niet meteen bij jullie zijn vanaf de eerste wee en je bent ook niet direct welkom in het ziekenhuis. Hoe overbrug je deze periode wanneer je geen idee hebt wat je te wachten staat?

Een fijne bevalling is niet afhankelijk van geluk. Je hebt zelf enorm veel invloed op het verloop maar dan moet je wel wéten wat je wachten staat!

 

Wat brengt deze zwangerschapscursus jou?

Kennis

Duik in de wonderlijke wereld van zwangerschap en bevalling met deze zwangerschapscursus. Hier krijg je alle knowhow en info die je nodig hebt. Wij schetsen een helder beeld van het bevallingsproces en ontrafelen de fysiologische bijzonderheden.

 

Regie

Als je weet wat je kan verwachten van je zorgverleners en geboorteteam, ben je de baas over jouw bevallingsreis en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

 

Tools

Handige tips om kalm en vol vertrouwen de bevalling aan te gaan. Door middel van mindfulness, ademhalingsoefeningen en de voordelen van verschillende baringshoudingen. Aanwijzingen hoe je het gesprek je zorgverleners aan kan gaan en wat je nu eigenlijk in zo'n geboorteplan zet.

 

  • 8 Yin yoga lessen ter ontspanning (dinsdag: 19.00 uur)

 

  • Sterk & stabiel bekken door informatie en oefeningen van onze fysiotherapeut

 

  • Een gebalanceerd voedingspatroon tijdens de zwangerschap door diëtist Ilona Besseling

 

  • Alle tools, kennis en voorbereiding die je nodig hebt voor een fijne beval ervaring (met partner) door Kim van der Kraats van Meijn Geboortecoach.

 

  • Een groepsapp waarin vragen beantwoord worden

 

  • incl. Meijn werkboek